Vacature HR Adviseur

HR Adviseur in Roelofarendsveen

 • Redactie Roelofarendsveen
 • 10-01-2024

HR Adviseur in Woubrugge

Interim HR Adviseur

Door heel Nederland (evt. hybride) 8 - 40 uur

Voor onze opdrachtgevers, verspreid door heel Nederland, werft PHOCUS met grote regelmaat een interim HR professional. Situaties waarin PHOCUS gevraagd wordt een tijdelijke HR Adviseur te bemiddelen zijn o.a. de vervanging van zwangerschapsverlof of een langdurige zieke medewerker, het creëren van extra capaciteit of het binnenhalen van extra expertise bij bijvoorbeeld een reorganisatie, behoefte aan de optimalisatie van processen en systemen door een externe of wanneer de werving van een nieuwe vaste collega lang op zich laat wachten. De organisaties voor wie wij werven zijn actief in alle denkbare branches en variëren van kleine stichting tot toonaangevende grote commerciële organisaties. Ook zijn het zowel nationaal als internationaal georiënteerde organisaties. Uiteraard is de exacte inhoud van jouw interim HR opdracht afhankelijk van de concrete hulpvraag van de organisatie waar je voor kiest, maar globaal kun je denken aan onderstaand takenpakket en gewenst kandidaatsprofiel.

Samengevat

 • Werkweek: 8-40 uur per week
 • Tarief: uurtarief afhankelijk van de zwaarte van de opdracht en kandidaat
 • Werkvorm: hybride
 • Ervaring: minimaal meerdere jaren ervaring als HR professional en bij voorkeur ervaring binnen een vergelijkbare omgeving (grootte, branche)
 • Opleidingsniveau: HBO/WO

Wat ga je doen?

Als HR Adviseur bestaat je takenpakket grotendeels uit advies-werkzaamheden en het oppakken en voortzetten van strategische HR projecten. Vanuit de organisatie is er behoefte en draagvlak voor het vormgeven en implementeren van het HR-beleid. Actuele onderwerpen kunnen zijn strategische personeelsplanning, beloning- en functioneringsbeleid en binden en boeien van personeel. Het takenpakket bestaat daarnaast o.a. uit:

 • Adviseren en coachen van lijnmanagement wat betreft HR-vraagstukken op tactisch, operationeel en strategisch niveau;
 • Vormgeven en professionaliseren van beleid o.a. op het gebied van talentmanagement, verzuim, training en opleiding;
 • Zorgen dat de actuele wet- en regelgeving t.a.v. het arbeidsrecht en daaraan gerelateerde wetgeving wordt opgevolgd en/of geïmplementeerd;
 • Bijdragen aan verbeteringen en optimalisatie van de HR-processen.

Wat breng je mee?

Om voor een vergelijkbare opdracht in aanmerking te komen zoeken wij doorgaans onderstaand kandidaatsprofiel:

Je bent een HR professional die enthousiast wordt van een positief hectische omgeving. Je bent collegiaal, dienstverlenend en combineert een hands-on werkmentaliteit met oog voor kwaliteit en verbetering. Verder herken je jezelf in het onderstaande profiel:

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau en bij voorkeur een afgeronde opleiding in de richting van Human Resources Management
 • Je hebt meerdere jaren ervaring als HR Adviseur of als HR Business Partner
 • Je kunt op verschillende niveaus schakelen en weet welke communicatiestijl toe te passen
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift

Het betreft een tijdelijke opdracht waarbij een periode van minimaal 3 maanden (vaak langer) wordt overeengekomen. Interim opdrachten zijn zowel op ZZP-basis als middels een projectovereenkomst via PHOCUS in te vullen.

Herken jij jezelf (deels) in dit profiel en heb jij interesse om een interim opdracht via PHOCUS in te vullen? Na ontvangst van jouw cv neemt een PHOCUS consultant contact met jou op om een (online) kennismaking in te plannen.

Interim HR Adviseur

PHOCUS
Elzenlaan 1-B
2481 LZ Woubrugge
+31 (0)172 519 900


PHOCUSWorx
HNK Rotterdam Scheepvaartkwartier
Vasteland 78
3011 BN Rotterdam
+31 (0)172 519 900


Functie: hr adviseur Startdatum: 09-01-2024 Ervaring: Ervaren Educatielevel: HBO Contracttype: Freelance Salaris: onbekend - onbekend Uren per week: 8 - 40 Neem dan contact op met PHOCUS via onbekend of onbekend.

Functie:hr adviseur
Startdatum:18-01-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Freelance
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:8 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met PHOCUS via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Kaag en Braassemkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de kaag-en-braassemkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Kaag en Braassem
 2. HR Adviseur PHOCUS 18-01-2024

Bekijk ook andere vacatures