Vacature Front-end Applicatie

Front-end Applicatie in Roelofarendsveen

Wat is headless ecommerce

Bij een headless e-commerce strategie wordt de front-end (de user interface) ontwikkeld als een zelfstandige front-end applicatie . Aan de gebruikerszijde verandert er niets , echter profiteren ze van een aanzienlijk verbeterde en gestroomlijnde gebruikerservaring . De technische splitsing tussen front-end en back-end resulteert in eenvoudigere integratie van systemen (CMS , boekhoudpakket) , vergemakkelijkt updates , featureflexibiliteit , designvrijheid en kostenbesparing door hogere ontwikkelefficiëntie .

Optimale performance

Bij een headless strategie gebruiken we frontend technologie die expliciet gericht is op het realiseren van de snelst mogelijke gebruikerservaring. Het bevat gestandaardiseerde oplossingen voor beeldoptimalisatie, caching, stabiliteit van de lay-out en snelle interactie. Dankzij de splitsing tussen frontend en backend, bevat de codebase geen backend-gerelateerde code, wat resulteert in minder complexiteit en omvang. Daarnaast hosten we de frontend op een geoptimaliseerde hostinginfrastructuur, wat de algemene prestaties verder verbetert.

Beter doorontwikkeling pad

Het scheiden van de frontend en backend maakt het voor ontwikkelaars eenvoudiger om nieuwe functionaliteit te ontwikkelen. Ze kunnen zich concentreren één aspect van de shop, zonder de andere te beïnvloeden. Daarnaast zijn de front-end technologieen die we gebruiken (React, Next.js) ontworpen voor projecten van grote schaal. Ze faciliteren op verschillende technische vlakken continuous development; iteratieve doorontwikkeling. Headless ecommerce betekent sneller reageren op veranderende marktomstandigheden en klantbehoeften en een kortere time-to-market van functionaliteit.

Hoge ontwikkelsnelheid door grote adoptiegraad technologie

Door de hoge adoptiegraad van de moderne front-end technologieën die we gebruiken (React, Next.js) worden ze op hoog tempo doorontwikkeld. Elke versie biedt betere performance en meer funtionaliteit voor het moderne web. Voorbeelden hiervan zijn geavanceerde caching of afbeelding optimalisatie; core features die we niet project-specifiek hoeven te bouwen. We kunnen ons volledig concenteren op de requirements van het project, wat de snelheid van development en efficiëntie binnen het project bevorderd.

Snellere backend

Een headless architectuur maakt dat de backend volledig kan worden ingericht voor efficiënte verwerking van data. De codebase hoeft niet te worden gecompliceerd met code (bijvoorbeeld modules) die frontend functionaliteit bevat. Dit resulteert in een lichtere en snellere back-end.

Een nieuwe frontend ontwikkelen voor een live webshop

Elke up-to-date Magento 2 shop heeft een API. Gedurende het developmentproces is er geen interferentie met de bestaande live shop, want alle benodigde data kan via dit API-endpoint worden opgehaald. Hierdoor wordt het opstarten van de ontwikkeling van een headless storefront eenvoudig. Mocht voor een gewensde functionaliteit (bijvoorbeeld een product configurator) specifieke data nodig zijn, dan kan tijdens ontwikkeling worden gewerkt met mockup API-data. Het API-schema wordt afgestemd met het backend development team, waarna zij de ontwikkeling op hun eigen tempo kunnen uitvoeren.

Ik ben Machiel, Project Manager bij Reach Digital. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van headless e-commerce voor jouw organisatie? Ik vertel je graag over onze implementaties en ervaringen.

Machiel Kreiken

Functie:front end applicatie
Startdatum:25-01-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Reach Digital via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Kaag en Braassemkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de kaag-en-braassemkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Kaag en Braassem
  2. Front-end Applicatie Reach Digital 25-01-2024

Bekijk ook andere vacatures